PROČ TO NĚKDY VYPADÁ, ŽE SI IGOR PROTIŘEČÍ? (Igor Chaun, 15. 4. 2014)

Přátelé, někteří možná nechápete, proč na GOSCHA kanály vkládám videa, a pak je - nebo jejich protagonisty - částečně kritizuju. Říkáte mi, že nemám dostatek zodpovědnosti. Dělám to PRÁVĚ PROTO, že ji mám! - Abychom nic nepřijímali nekriticky, abychom nezapomínali na "zdravý selský rozum" neboli na intuici, a abychom nepodléhali stádným masovým tendencím "popularity" toho či kterého aktuálního duchovního učitele.

Dále vždy posuzuju, zda ten či onen učitel přináší někomu radost, povzbuzení a tak vlastně "pomáhá". Když vidím radost jeho příznivců, pak videa vkládám, přestože se mnou osobně třeba tato videa už nesouzní. A teď pozor: GOSCHA není vyjádřením mých osobních preferencí, ale širokým proudem duchovní inspirace různého druhu, ale vždy, jak věřím, na Cestě k Bohu, na Cestě Poznání... A je-li to možné, i Lásky. :-)

Vlastně jsem se domníval, že je to natolik zřejmé, že to nemusím vysvětlovat. Ale reakce některých z vás mne přiměly k tomu raději to dovysvětlit. Je to OK, přátelé? Je to teď jasnější? :-)

Divíte se, že jsem kritizoval Teal, a přitom se s ní na fotografii obejmul. A proč ne? I když si zachovávám vnitřní rezervovanost, klidně při natáčení obejmu člověka a vyfotím se s ním, a pak ho třeba zkritizuju. Proč ho neobejmout, vždyť já mám lidi rád... :-) I ty problémové.

U některých videí po jejich nahrání začnu pochybovat, a pak stále zvažuju, jestli převládá radost, kterou dávají lidem, nebo POTENCIÁLNÍ NEBEZPEČÍ, které v nich může být. V učení, chování a energii jejich protagonistů, skrytě působících na důvěřivé příznivce a diváky. Kdybych nabyl jistoty, že tohle převažuje, tak od nich dávám ruce pryč, nevkládám už jejich videa. Vím totiž, že uvedením těchto videí na Goscha kanálech přebírám jistou odpovědnost za jejich působení na vás. Proto je následně analyzuji, i třeba velmi kriticky. Není to "závist", touha poškodit, není to konkurenční boj, není to ani NEJISTOTA... Je to naopak JISTOTA, že nesmíme nikdy ustrnout na "dosaženém" a že co nás včera mohlo povznést a pomoci nám, dnes už je pro nás třeba překonané. A KDE JSME VČERA MOHLI VIDĚT SVĚTLO, DNES UŽ ROZEZNÁVÁME ŠMOUHY - to jak se nám vyostřil duchovní zrak.

Věřím lidem jako je Lucie Ioannah, Tomáš Pfeiffer, Karaimi, Viliam, Marta Foučková, Tholle... A mnoho dalších, tahle jména mi teď jen přišla namátkou na rty... Mám pochybnosti u lidí, jako je Teal Scott, ale i Marcelka z hor. (U každé jinak.)  Vidím však, jak moc některým z vás zatím pomáhají, a tak videa zveřejňuji. A bedlivě hlídám, jaké mi přicházejí vnitřní signály o jejich skutečné pravdivosti a prospěšnosti. A za pochodu o tom s vámi hovořím. Tolik k onomu zdánlivému rozporu.

A pak je třetí skupina, kde jsem si téměř jist jejich negativním působením a jejich nebezpečím pro lidi. A jejich silně manipulativním chováním pro osobní ekonomický nebo „spirituální“ (energetický) účel. Tito lidé to i mohou myslet částečně dobře, ale problém je v tom, že oni si představují duchovní přeměnu takovou, jaká je JEJICH KAPACITA A POZNÁNÍ a ostatní k tomu chtějí i třeba nevybíravě domanipulovat. Když nastanou „u ovečky“ negativní důsledky, stahují se a tvrdí, že je to problém dotyčného, že prostě „nezvládl nabídnuté vysoké energie“. Často je přítomna i domnělá nebo dokonce faktická komunikace s mimozemšťany, což potvrzuje jejich pocit výjimečnosti. Je zapomenuto na pokoru a na lásku, na svobodnou vůli jednotlivce, a vše, i klienti, i blízcí lidé včetně partnerů, se používá k dosažení „duchovního cíle“. Dokud není dotyčný člověk vycucnutý a odhozený. Velmi nebezpečné je, že se to vždy zaštiťuje krásnými slovy a nabídkami urychleného duchovního vývoje. Navozuje se stav závislosti, a to paradoxně i u těch, kteří původně neměli o danou osobu milostný nebo fyzický zájem. Časté je propojení s potřebou nechat si svou činnost financovat a nechat si sloužit na úrovni pomahače a třeba i řidiče. Vstoupením do duchovního vývoje blízkého člověka, jeho navázání na sebe a následné zneužití je odvěký duchovní zločin. Kolem sebe mají přitom ovečky, které je urputně hájí a v případě kritiky vůči jejich „vůdci“ pocitují až tendenci k agresi, v lepším případě slovní… Tito „vůdci“ či „učitelé“ jsou lidé, kteří propadli pocitu vlastní nepostradatelnosti a především duchovní pýše. A možná i "duchovním bludům". Běžně tato jména spíše ignoruju, ale teď je vyslovím. Je to například Alžběta Šorfová, je to Eva Kalivodová-Štichová, je to Petr Chobot. Domnívají se, že mají napojení na mimořádné síly a propůjčují se jim, a ty přes ně působí na důvěřivé posluchače a klienty. Dělají to i zasvěcováním do různých těch „merkab, shambal, dvojpaprsků nebo šamanismu“ - v pokroucených jejich podobách. Tak jsem to fyzicky cítil, duševně poznal, dozvěděl se. Myslím, že je mou morální i duchovní povinností tohle říci, pokud jsem k tomu dospěl.

Duše, která se začne otevírat a hledat Boha, je nejvzácnějším bohatstvím ve Vesmíru. A zaslouží si jemnou podporu těch pokročilejších. ZNEUŽITÍ takové duše - a její důvěry - je největším zločinem ve vesmíru... Proto o tom píšu... Možná k tomu dodám, že jsem teď svědkem právě jednoho takového případu, s velmi smutným koncem. Odtud pramení má zvýšená potřeba MLUVIT O TOMHLE NEBEZPEČÍ NAHLAS… Asi přijde čas, kdy vás i s tímto případem seznámím…

Mou výhodou je, že NIC NECHCI, jsem sice rád za váš příspěvek na naší práci, ale nevyžaduju ho. Nevděčím nikomu kromě Boha a nemusím se ohlížet na názor "skupiny" nebo "autoritativního jedince". Mohu si říkat pravdu, jak ji cítím, a to je součást MÉ SÍLY. Rád se s vámi o ni dělím.

Vlastně jsem to neřekl přesně ... přece jen něco chci. – Dostat se k Bohu a být lepším člověkem.

Věřím, že je to cílem i mnohých z vás.

Vítejte na palubě, přátelé. - Let se zrychluje a uvolněné součástky odlétávají a mizí v temném vesmíru. Zůstává jen ty pevné a ušlechtilé. Tak se snažme…

Hodně síly, přátelé, do života, do radosti, na cestě k Bohu... A správné rozlišování k tomu.

Děkuji.

Tento text vyjadřuje mou osobní zkušenost a pohled, a není obecným soudem nebo vysvědčením.

Chtěl bych vás ujistit, že o všech těchto věcech velmi poctivě přemýšlím (a naciťuji je), a není vyloučeno, že po nějaké době gošárenské práce v této podobě prostě nechám, protože to už nebudu cítit jako potřebné… Ale budou zase nové věci, nová a jiná sdílení, možná intimnější, osobnější a zase jinak duchovní… Uvidíme. Ale TEĎ je TEĎ. Alespoň v neprostorovém lineárním kontinuu, kterému říkáme ČAS! :-)

 



Kontakt

GOSCHA spolek

Pukšice 16
Uhelná Příbram
582 82 Golčův Jeníkov
IČO: 22769056
DIČ: CZ22769056


Igor Chaun
Ivana Vitáková
Dana Talácková
David Borůvka




Děkujeme, že přicházíte
nabrat inspiraci a posilu!