Otázky a odpovědi - MEZI NEBEM A ZEMÍ...

Datum: 29.11.2014

Vložil: Iveta

Titulek: Re: Re: "NĚCO" mě donutilo napsat :-)

Milý Igore, moc Vám děkuji za krásnou reakci a dovolím si dotaz . Neplánujete v dohledné budoucnosti nějakou besedu, povídání, setkání v Chomutově ? Popřípadě jak bych mohla přispět k tomu, aby se tak stalo ? :-) Tím myslím nejen prosbou vyslanou vzhůru - což činím :-) , ale také jak bych mohla přispět organizačně, aby se tak popřípadě stalo ?
Věřím, že i tady na SZ Čech je rodina svítících, ale tak nějak by určitě nebylo na škodu se setkat a vzájemně se třeba poznat. Děkuji ještě jednou za Vaši práci.
Iveta Fischerová

Odpovědět

—————

Datum: 14.11.2014

Vložil: Markéta

Titulek: vím,že nic nevím:-)

Paní Olgo,
myslím ,že je prakticky nemožné posuzovat některého z lidí, kteří sami sebe označují za vyvinuté nebo osvícené.
A i jejich činy stejně jako činy ostatních lidí . Nevíme. proč dělá paní ,která si říká Marcelka , to co dělá.
Nevíme často ani proč děláme my sami , co děláme. Ale to je asi jen takové půlnoční zamyšlení........přeju všem mír a lásku .
Markéta

Odpovědět

—————

Datum: 01.09.2014

Vložil: Jana

Titulek: osobni poznani

Dobrý den preji.Dnes jsem viděla poprvé video z jedné Vaší přednášky.Oslovilo me tak,ze i slova jsou nedostačující.Píší také pro to,ze mám par osobních zážitků a zajímal by me moc Vas názor na to co se mi už v detstvi odehrávalo a nechci se s tím sverovat jen tak někomu.Jen poprosit o trochu Vašeho drahoceneho času třeba jen prostřednictvím emailu?Budu vděčná, za jakýkoliv kontakt.Můj email-Hlavova1@seznam.cz ...

Odpovědět

—————

Datum: 04.10.2014

Vložil: Igor Chaun

Titulek: Re: osobni poznani

Milá Jano, udělala jste mi radost tím, co píšete. Těším se na váš e-mail na goscha@seznam.cz - Bude to do mých soukromých rukou. - Moc díky za slova povzbuzení a přeju na oplátku hodně síly, radosti a víry... - A přijeďte někdy na naše setkání, jsou to zvláštní a podivuhodné okamžiky společné inspirace... :-) Igor

Odpovědět

—————

Datum: 12.06.2014

Vložil: Věra

Titulek: Poděkování a podivení

Dobrý den, pane Igore, díky za vaši práci. Nepochybujte o tom, co děláte, vždyť i ti vědci z klubu skeptiků si svým neúnavným výzkumem ve všech oborech už teď postupně dokazují to, co chtěli původně vyvrátit. Někteří si to začínají i připouštět.......
Překvapilo mne (nejen u vás) rozporné hodnocení Marcelky z hor. Já ji považuju naopak za nejautentičtější postavu z vašich videí a domnívám se, že opravdu mluví z druhého břehu. Přivedla mne po letech konečně k praktikování toho, co jsem si taky před lety vyčetla z knih. Jsem nesmírně vděčná jí i vám.

Děkuji a těším se na další videa.






Odpovědět

—————

Datum: 09.08.2014

Vložil: Igor Chaun

Titulek: Re: Poděkování a podivení

Milá Věro, děkuju za laskavá slova. Videa s Marcelkou jsme točili s radostí a jsem rád, že je máme na kanálech Goscha. Věřím, že jsme přispěli k širší známosti o jejím působení. Viděl jsem na vlastní oči, jak lidem pomáhá, slovem, meditací, smíchem, objetím - a plně ji i s Romkem respektuji... Za sebe jsem udělal co jsem měl a mohl, a život jde dál. Musím se přiznat, že v něčem mám na prezentaci duchovních učení jiný pohled, a to jsem dal také najevo. S Marcelkou jsme ale i nadále přátelé a mám opravdu radost, pokud lidem pomáhá... Že existují svody a pokušení na duchovní cestě je zřejmé, a to nejen pro žáky, ale i pro UČITELE. Možná si i Marcelka svými zkouškami bude muset projít, tak, jak poroste její věhlas... Věřím ale, že to ustojí. Jde i o to, aby to ustáli lidi kolem ní. Navíc mi nepřísluší hodnotit. Můj instinkt mi řekl "pomohl jsi a teď se stáhni". Tak jsem to udělal. Jsem velice citlivý na zrody jakýchkoli kultů, byť jen v náznacích, a možná i proto jsem se stáhl. Ale berte to, prosím, jako můj soukromý názor.
Přeju vše dobré, krásné léto a hodně pozitivní inspirace...

Odpovědět

—————

Datum: 12.08.2014

Vložil: Olga

Titulek: Re: Re: Poděkování a podivení

Vážený pane Chaune,
nedá mi abych neuvedla k článku v Meduňce z února 2013 o "Marcelce z hor" několik připomínek.

- Pak boudička vyhořela, ale vzápětí se objevil člověk, který nám tady postavil srub, a zase zmizel. Od té doby jsme ho neviděli. Zřejmě měl také vnuknutí.- Toto je v článku uvedeno.
Ten člověk který jí postavil chaloupku je můj strýc Štefan a není pravda že ho již nikdy neviděli, nějakou dobu tam ještě žil, pak tam oslepl z alkoholu. Marcelka mu zajistila se svým známým pobyt v nějakém zařízení pro bezdomovce a jiné ztracené existence, tudíž moc dobře ví kde a že žije.
Tento článek jsem četla už loni a až teď mi všechno došlo když jsme byli v těchto místech po mnoha letech a hovořili jsme s místními lidmi, moji rodiče a široká rodina z míst kde žije Marcelka pochází.
Nechápu z jakého důvodu nemohla "Marcelka" uvést že jí někdo chaloupku postavil nebo pomáhal postavit.

Odpovědět

—————

Datum: 14.10.2014

Vložil: Igor Chaun

Titulek: Re: Re: Re: Poděkování a podivení

Velmi děkuji za toto doplnění... - Igor

Odpovědět

—————

Datum: 09.06.2014

Vložil: Zdena Ďásková

Titulek: děkuji

Dobrý den pane Igore, děkuji za článek o duchovni manipulaci. Víte již více jak 20 let vidím věci jinak, teprve před deseti lety jsem začala lidem ukazovat co je svoboda duše a zároveň ukazovat jak nekvalitní práce dovede lidi až na psychiatrii. Hodně případů jsem potkala a mohu říci, že právě od lidí kteří egoismem pozemským, ale bohužel i nahoře duchovním jsou slepí. Andělé totiž nemluví s tím kdo je přeroste. Pak nemohou ani získat nové informace a díky tomu učí to co získali na kurzech a mají pocit svého nejvyššího božství. Děkuji, článek s podobným tématem jsem taky napsala. Ten váš je jenom potvrzením pro mne, že cítím věci stejně. Lidé nepotřebují herce z egoismem, ale lidi ze srdcem a zdravým lidským rozumem. Děkuji a přeji Vám nejen pracovní elán, ale i osobní štestí Zdena

Odpovědět

—————

Datum: 09.08.2014

Vložil: Igor Chaun

Titulek: Re: děkuji

Moc děkuju, milá Zdeno... Přeju hodně síly, radosti a krásné léto. :-) Igor

Odpovědět

—————

Datum: 25.04.2014

Vložil: Lucie

Titulek: není co řešit

Chci vám všem napsat moje zjištění. Byla jsem v okamžiku absolutní vyrovnanosti a spokojenosti (stává se mi to, když děti usnou a já si pustím videa ze setkání Gošárníků, to mi velmi pomáhá a motivuje). No a došlo mi,že vlastně není o čem si povídat, protože vše je tak jak má být... nemáme soudit, hodnotit, myslet na minulost ani na budoucnost, máme se odevzdat universu, Bohu, protože nás povede, myslet srdcem a ne mozkem a navíc každý je jedinečný a tudíž neexistuje jeden způsob pro všechny a každý si musí vše projít a naučit sám...tak jsem si uvědomila,že už si s nikým nemám co říct vlastně... no zkuste se do toho vžít...prostě nic neřešit protože není co řešit. Nenapadlo Vás to taky už někdy? Asi ano :)

Odpovědět

—————

Datum: 29.04.2014

Vložil: Igor Chaun

Titulek: Re: není co řešit

Milá Lucie, naprosto s vámi souhlasím, a to, co píšete, zvláštně rezonuje s poznáním, ke kterému jsme došli na naší 10. Gošárně, která skončila tento víkend v Chotěboři. - Píšu o tom i v poděkování zúčastněným. S dovolením vložím tento text i sem, protože ho vnímám pozitivní synchronicitu s vaším zjištěním. Díky a přeju hodně síly a radosti. Igor.

-------------------------
Přátelé, moc vás zdravíme a děkujeme za krásnou naši kulatou jubilejní 10. Gošárnu! Ona ale vůbec nebyla kulatá, ale spíše štíhlá a dospělá. Mám radost z toho, jací se sešli hosté, přednášky, Gošárníci, kolik inspirace v laskavosti a toleranci zaznělo. - Kdož jste byli, víte, že hlavním tématem byla "duchovní dospělost", která se odvrací od "hledání učitelů" za každou cenu, od hromadění "nových a nových duchovních informací", a začíná UŽ KONEČNĚ PRACOVAT S TÍM, CO VÍME, co jsme si již ověřili a naučili se, pochopili o životě i o sobě, někdy i v procesech velmi bolestných. V tomto duchu se nesly i příspěvky přednášejících, a bylo to velmi podnětné.
Zaznělo toho o víkendu mnoho moudrého, teď už "jen" to žít. Ono už to zní otřepaně, ale mnozí máme vždy tendenci říci - "tohle byla asi pro mne nejlepší Gošárna". Nevím, čím to je, ale opravdu jako kdyby se to pokaždé nějak celé stupňovalo a neslo nás dál, k prvním náznakům a střípkům zmoudření... Pro mne osobně to byla velká síla. A navíc jsem si poprvé "dovolil" - odvážil se - i sám poprosit o pomoc. O radu nejprve Danielu F., a pak o malé spontánní léčení Lucii Ioannah. Moc jim za to děkuju, i sobě, že jsem si dokázal říct. - Má řeč v sále v neděli odpoledne byla tím ovlivněna, a lehkost a vroucí láska k Bohu a jeho dílu, která snad z toho tryskala, byla právě těmito pomocemi ovlivněna, byl jsem očištěnější a volnější... A zase, proč to píšu??? - Abych návodně nám všem připomenul, že "není hanbou" poprosit o pomoc druhého, ať jsme v jakékoliv "pozici" nebo situaci... - Svět a my v něm jsme geniální skládačkou, a může být, že "ten druhý" má právě teď onen "střípek pravdy, moudrosti nebo lásky", který nám chybí, který sami do mozaiky své osobnosti, svého samoléčení, prostě momentáolně vložit neumíme... - Moc děkuju.
A jen tak mimochodem, prošlo nás tam tímto víkendem celkem přes 190!
Moc díky i vám, kteří jste na nás mysleli a třeba jste tentokrát nemohli být s námi osobně. Tato Gošárna byla poděkováním i vám, kteří jste v uplynulých třech letech na naše akce jezdili a bez nichž (BEZ VÁS!) by Gošárna nebyla, čím je.
Mluvili jsme také o tom, že v této četnosti setkávání asi pokračovat nebudeme, jen loni bylo 5 velkých Gošáren!, a to nepočítaje naše "Goša kávy a různá setkání po republice - Praha, Brno, Plzeň... Nastává čas spíše OSOBNÍ PRÁCE NA SOBĚ a prohlubování a ukotvování toho, co už "víme". A to se od počátku věků dělá lépe v samotě a tichu, než v přátelské halasnosti, byť láskyplné. ... Ale zároveň nic nekončíme, protože v energii, která se na našich Setkáních vytvořila, by bylo prostě škoda nepokračovat. A v mnohých nádherných přátelstvích. Tohle desáté Setkání nám to zase připomenulo. Budeme prostě pokračovat...

Videa začnu postupně zveřejňovat. Myslím, že se máte na co těšit.

Děkuju, a přeju radost a sílu do života - a připomínám (i sobě!) možnost alespoň občasné myšlenky na našeho nebeského Otce Stvořitele. ... Čistí to totiž duši, srdce i samotnou Matku Zemi, okamžitě, stačí pomyslet... A čím častěji to dokážeme, tím k Němu můžeme být blíž... A tím méně "budeme překvapeni" až té Síle jednou staneme tváří v tvář, už naplno, už neředěné... Uf! ... Igor Chaun

Odpovědět

—————





Ukázka z práce Igora Chauna

  

 

 

 

 

 

 


Kontakt

GOSCHA spolek

Pukšice 16
Uhelná Příbram
582 82 Golčův Jeníkov
IČO: 22769056
DIČ: CZ22769056


Igor Chaun
Ivana Vitáková
Dana Talácková
David Borůvka




Děkujeme, že přicházíte
nabrat inspiraci a posilu!





NOVINKY GOSCHA

Povídání s Igorem - HOVORY ZE ZEMĚ

Povídání s Igorem - HOVORY ZE ZEMĚ

(30. 10. 2020) Přátelé, Dobroběžník Marek Jelínek si zve lidi k neobvyklým a spontánním "hovorům ze...

Více

—————

VÝZVA na podporu přírodní medicíny!

VÝZVA na podporu přírodní medicíny!

(29. 5. 2020) VÝZVU na podporu přírodní a nekonvenční medicíny si můžete PŘEČÍST A PODEPSAT na...

Více

—————

VIDEO - Na kozí farmě u Vandy!

VIDEO - Na kozí farmě u Vandy!

(27. 5. 2020) Přátelé, s velkou radostí zveřejňuji tohle lidské, obyčejné a dojemné video o CESTĚ...

Více

—————

NOVÉ VIDEO - Bůh je ŽIVÝ a TECHNICKY FUNKČNÍ!

NOVÉ VIDEO - Bůh je ŽIVÝ a TECHNICKY FUNKČNÍ!

(24. 5. 2020) Jak se síly Světla a temnoty přetahovaly o duši Jaroslava Rady, výtvarníka a...

Více

—————

NOVÉ VIDEO A POZVÁNKA NA ČERVNOVOU GOŠÁRNU!

NOVÉ VIDEO A POZVÁNKA NA ČERVNOVOU GOŠÁRNU!

12 vláken našeho DNA! Bůh, Láska a vyšší přírodní zákony – Pavla a Igor na Letné (15. 5. 2020) Jak...

Více

—————

NOVÉ VIDEO - POTŘEBUJE MUŽ K OSVÍCENÍ ŽENU?

NOVÉ VIDEO - POTŘEBUJE MUŽ K OSVÍCENÍ ŽENU?

(22. 11. 2019) Povídání o životě, hledání, ženách i psím prdění. - Povídání, ve kterém se nedozvíte...

Více

—————

NOVÉ! - Kvantová fyzika a spiritualita!

NOVÉ! - Kvantová fyzika a spiritualita!

(22. 11. 2019) Přátelé, s radostí a velmi rychle uvádím do života tohle video! Vědecké poznání...

Více

—————

NOVÉ VIDEO IGORA: Jak pozvednout své vědomí

NOVÉ VIDEO IGORA: Jak pozvednout své vědomí

(30. 10. 2019) Změněné stavy vědomí nejsou reakcí na požitou drogu, ale průhledem do...

Více

—————

Štěstí, náhoda nebo POMOC ANDĚLŮ?!

Štěstí, náhoda nebo POMOC ANDĚLŮ?!

(16. 5. 2019) NOVÉ VIDEO - Přátelé, jaký je na tohle váš názor? – Všichni se občas díváme na ona...

Více

—————