KDO JE GOŠÁRNÍK? (11. 9. 2012)

KDO JE GOŠÁRNÍK? - Přátelé, cítím potřebu ještě jednou (je to i součástí programu našeho Setkání v Chotěboři), samostatně zodpovědět tuhle otázku, protože vás, při stále četnějším výskytu tohoto slova, některé možná napadá. Zejména, pokud jste sem zavítali teprve nedávno a s aktivitami pod značkou Goscha nemáte ještě zkušenost... :-)
Tedy - GOŠÁRNÍK je každý, kdo sdílí pozitivní životní hodnoty a věří v sílu naděje, víry a vzájemné duchovní výměny. Tento název k ničemu nezavazuje. Pokud máš podobný názor - na napsaný článek, na zveřejněné video, na probíhající diskusi... Pokud s tebou tyto aktivity zarezonují a ty to cítíš souhlasně , jsi prostě Gošárník. :-)
Být Gošárníkem tedy není nějaká výsada, nebo snad dokonce pocta, ale je to spíše označení jistého druhu lidského vnímání - řekl bych "nadějeplného usilování"... - A pokud se koná gošárenské Setkání, teď o víkendu bude už třetí, účelem je prostě přijet, účastnit se s otevřeným srdcem, něco si vzít a něco předat. Jak jednoduché... Akorát se to musíme skoro všichni tak nějak znovu učit... :-)
Gošárna, Gošárníci - původně se jednalo o spíše humorný název virtuálního webového prostoru a lidí, kteří se "potkali" jako diváci a diskutující na mých video kanálech Goscha na YouTube, tedy při aktivitách "režiséra a duchovního hledače Igora Chauna". :-)
Tyto kanály mají (od ledna 2011) vcelku už přes 10 milionů zhlédnutí nahraných videí, převážně s duchovní tématikou. Postupně se název Gošárna zabydlel, zdomácněl, ba stal se i jistým fenoménem, a různí lidé dobré vůle se díky němu propojili - a nyní se setkávají, uzavřeli pevná přátelství a dokonce si i pomáhají v reálném životě... Což je nejdůležitější a nejobdivuhodnější...
Jako "Gošárník" je tedy vítaný každý, nezáleží na směru, filozofii, náboženství či církvi, ale na schopnosti naslouchat a sdílet s otevřeným srdcem, a snad i na víře v Boha, našeho Stvořitele, v jakékoliv formě, i v té začátečnické, i v pouhé probouzející se jiskérce PRVNÍHO TUŠENÍ... S pokorou a úctou k ostatním.
- Igor vystupuje pouze jako moderátor a občasný řečník a neosobuje si jinou roli, s vědomím své nedokonalosti a dlouhé duchovní cesty, kterou před sebou ještě má... - Děkuju, Igor :-)

V sekci KUDY KAM najdete PŘEHLED o videích, kanálech a hlavních webových aktivitách pod značkou GOSCHA. Věřím, že to poslouží vaší lepší orientaci. - Děkujeme!

 



Kontakt

GOSCHA spolek

Pukšice 16
Uhelná Příbram
582 82 Golčův Jeníkov
IČO: 22769056
DIČ: CZ22769056


Igor Chaun
Ivana Vitáková
Dana Talácková
David Borůvka




Děkujeme, že přicházíte
nabrat inspiraci a posilu!